Activiteiten

Wordcloud transp2

De geur van dennenappels en mos, versgebakken stokbrood of pannenkoeken. Het geluid van lachende kinderen, van de wind door de bomen, van een knapperend vuurtje. Dat zijn de Vakantiespelen in het Dijkgatbos!

Bingo SVV

De Stichting Vakantiespelen biedt een scala aan activiteiten. Kinderen worden onder leiding van vrijwilligers uitgedaagd en vermaakt met verschillende spellen. Er wordt gehandeld met Boseuro’s en er worden puzzelspeurtochten, de zogenaamde adventures gedaan. Ook staan spellen als Levend Stratego en Levend Risk op het programma.

Op de eigen plek kan worden gevoetbald, geschminkt en er worden hutten gebouwd. Boven het slootje heeft de leiding een katroltouw opgehangen. Wie durft waagt een poging om met de katrol naar de overkant te komen.

Adventure rolletje

Met een heuse ontdekkingsset kan na worden gegaan welke diertjes er nu eigenlijk in datzelfde slootje wonen. Als ware onderzoekers lopen de kinderen de diertjes, die ze met hun schepnetje naar boven hebben gehaald, te analyseren. Onder een speciaal vergrootglas wordt het krioelende leven in het bos beter bekeken.

De kinderen gaan naar de dijk om lekker te zwemmen in het IJsselmeer en van de zeephelling af te glijden. Onder aan de dijk zijn een aantal kinderen zelf een stokbrood aan het bakken op een kampvuurtje. Deze week worden er ook nog pannenkoeken gebakken. Voor de bossoep, die met de kinderen gemaakt wordt, worden ingrediënten uit het bos zelf gebruikt. Hiervoor krijgen de kinderen een handig boekje wat wel en niet gegegeten kan worden en lekker zal smaken in de soep.

Schminken

Op een andere plek in het bos zijn een springkussen en een knutseltent neergezet. Terwijl het ene groepje kinderen lekker aan het springen is maken de anderen de mooiste creaties. Wie daar geen zin in heeft kan natuurlijk ook lekker gaan frisbeeën of slagballen op het veldje ernaast. Of je verft elkaar lekker onder!

Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn kan het zomaar zijn dat ze bezoek krijgen van een persoon met een bepaald probleem. De prins zoekt zijn prinses, de piraat is op zoek naar zijn schat, wie weet welke avonturen er te wachten staan in het bos.

Aan het begin en eind van iedere dag staat Twinky natuurlijk weer klaar om de kinderen te begroeten en uit te zwaaien.