Busbegeleiding

Bus en busouderOm de kinderen tijdens de reis van en naar het bos te begeleiden, vragen wij iedere busreis een begeleider (ouder/verzorger of opa/oma) om mee te rijden met de kinderen. Deze busbegeleider zorgt voor de sfeer en veiligheid in de bus. Hier kunnen we uw hulp goed bij gebruiken.

Daarnaast biedt het u een unieke kans voor een kijkje achter de schermen van een week vakantiespelen. Even de sfeer proeven van de spelen in het Dijkgatbos.

U kunt zich voor de ochtend of de middag als busbegeleider aanmelden. Voor allebei kan natuurlijk ook!

Wat doet de busbegeleider?

Als u ‘s ochtends busbegeleider bent, stapt u ‘s ochtends samen met uw kind in de bus en rijdt u met de kinderen mee naar het bos. Onderweg houdt u een oogje in het zeil. Bij aankomst in het Dijkgatbos wordt u door de aanwezige begeleiding ontvangen met een kopje koffie of thee. Rond 9.30 uur staat de taxi klaar die u, samen met de begeleiders uit de andere bussen, naar de opstapplaats terugbrengt.

Als u ‘s middags busbegeleider bent, wordt u op een vooraf afgesproken tijd bij de opstapplaats opgehaald. Een taxibusje brengt u vanaf daar naar het Dijkgatbos. Daar wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. Voordat de bus weer huiswaarts keert, controleert u met onze deelnamelijst bij het instappen of alle kinderen de juiste bus weer zijn ingestapt. U rijdt  vervolgens met de bus mee naar huis om onderweg een oogje in het zeil te kunnen houden.

Bij aanmelding van uw kind volgt vanzelf de vraag of u zich als busbegeleider wilt  aanmelden. Als de bussen zijn ingedeeld, en wij het overzicht hebben van waaruit de bussen vertrekken, kan er door onze vrijwilligers contact met u worden opgenomen.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan vooral contact met ons op.