Vakantiespelen in coronatijd

Wij gaan ervan uit dat de Vakantiespelen 2022 kunnen doorgaan. Het bestuur houdt de situatie scherp in de gaten, de veiligheid van de kinderen en de vrijwilligers blijft het belangrijkst.

Hoe de komende zomer eruit ziet hangt af van de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus. Op deze pagina vindt je alle informatie voor de Vakantiespelen 2022. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld, hou deze daarom in de gaten!

Minder capaciteit

Om genoeg afstand te houden tussen de vrijwilligers, kan het zijn dat er minder vrijwilligers aanwezig zijn komende zomer. Door de ervaringen van 2021 hebben we echter goede hoop dat we weer voor alle kinderen een week Vakantiespelen kunnen bieden.

Geld terug

Ondanks alles kan het gebeuren dat de Vakantiespelen niet door kunnen gaan. We hopen dat we er dan (net als in 2020) financieel goed genoeg voorstaan om iedereen het deelnamegeld terug te geven.

Extra maatregelen

Voorlopig gaan we uit van de volgende maatregelen om de Vakantiespelen veilig te organiseren:

 • Extra wc’s en extra schoonmaakmomenten

  Er zullen dit jaar meer (eco-)toiletten worden geplaatst. Deze worden minimaal 3 keer per dag
  schoongemaakt.

 • Zo vaak mogelijk handen wassen!

  Tijdens de week is er extra aandacht voor handen wassen met water en zeep voor zowel kinderen als vrijwilligers.

 • Testen en afstand houden

  We volgen voor onze vrijwilligers de overheidsmaatregelen voor het organiseren van een evenement. Dat kan dus betekenen dat vrijwilligers een QR-code moeten tonen voor ze aan de week beginnen. Voor de veiligheid houden ze altijd 1,5 meter afstand van busouders, buschauffeurs en bezoekers van het bos.

 • Gezondheidscheck

  Wij vragen ouders om voor de kinderen in de bus gaan een gezondheidscheck te doen. We volgen hierbij de richtlijnen van de overheid rondom een gezondheidscheck bij kinderen.

 • Besmetting in het bos

  Bij een coronabesmetting van een vrijwilliger of een kind tijdens de week kunnen we genoodzaakt zijn om de week stop te zetten. Je ontvangt hierover dan natuurlijk zo snel mogelijk bericht.